Hverdagen i Lærkereden

Jeg lægger vægt på en tryg og genkendelig hverdag, hvor der er en atmosfære af hjemlig hygge. Derfor er legeområdet også forbindelse med mit køkken/stue, da jeg ønsker, at børnene skal føle sig en del af mit hjem og en del af Lærkereden. Børnene kan nemt deltage i madlavningen eller når vi laver trylledej, nu når vi er lige ved køkkenet. 

Da jeg har en dejlig stor indhegnet have, forsøger jeg så vidt muligt på, at vi er ude hver dag. Der skal være utrolig dårligt vejr, for at vi ikke går ud. I haven er der sandkasse, en lille rutchebane, en vippe, legescooter, bordbænkesæt og en paviollion, som vi kan sætte os ind i, hvis et lille regnskyld skulle komme forbi. 

Jeg vil også tage afsted på tur med børnene med jævne mellemrum, hvor vi enten transportere os rundt i min barnevogn med plads til 4 børn, eller også tager vi bussen, som stopper lige oppe for enden af grusvejen. 

Lige nu er Lærkereden i gang med at spare op til en EL-ladcykel, så det bliver endnu nemmere at transportere os rundt og komme på små ture rundt omkring i lokalområdet. 

Der er faste rutiner omkring bl.a. spisetid. Det gør at børnene oplever genkendelighed og dermed tryghed. 

Morgenmad: Fra Lærkereden åbner 6:30-7:30
Formiddagsmad: ca. kl  8:30
Frokost: ca. 11:00
Eftermiddagsmad: Fra kl. 14 - alt efter hvornår børnene vågner fra deres lur